Lineker levert kwart van salaris in als BBC-presentator

Lineker levert kwart van salaris in als BBC-presentator ANP

Gary Lineker blijft nog zeker vijf jaar het populaire tv-programma Match of the Day presenteren op de BBC. De voormalige Engelse topspits heeft zijn contract bij de Britse omroep verlengd tot 2025. Lineker neemt genoegen met bijna een kwart (23 procent) minder salaris.

De 59-jarige Engelsman fungeert al sinds 1999 als de 'anchorman' van Match of the Day, het populaire voetbalprogramma dat wekelijks op zaterdagavond wordt uitgezonden met daarin een samenvatting van de wedstrijden uit de Premier League. Lineker is ook presentator bij de FA Cup-duels, bij grote toernooien en het Britse sportgala (BBC Sports Personality of the Year).

"Ik houd ervan om voor de BBC te werken en ik ben trots dat ik onderdeel kan blijven van hun geweldige voetbalteam", zegt Lineker. "Ik kijk uit naar de komende vijf jaar, met een EK en WK in het vooruitzicht. Het zijn opwindende tijden voor mij en voor het team."

De oud-spits van onder meer Leicester City, Everton, FC Barcelona en Tottenham Hotspur reageerde op Twitter met een kwinkslag op de aankondiging van de BBC dat hij langer blijft. "Oh jee. Mijn gedachten zijn bij de haters in deze moeilijke tijd", aldus Lineker.

Nieuws

menu