Liefdeskoppel Daan Breeuwsma en Rianne de Vries gescheiden voor Winterspelen in Peking

Daan Breeuwsma (links) en Dylan Hoogerwerf streden afgelopen weekend nog tegen elkaar. FOTO ANP

Shorttracker Daan Breeuwsma wordt door bondscoach Jeroen Otter thuisgelaten voor de Olympische Winterspelen van volgende maand in Peking. Zijn vriendin Rianne de Vries gaat wel mee.

Dat is een fikse tegenvaller voor de Akkrumer die had gehoopt zijn lange loopbaan (o.a. twee keer deelname aan Winterspelen) met olympisch goud op de relay te kunnen afsluiten. Nederlands kampioen Dylan Hoogerwerf kreeg de voorkeur van Otter.

Breeuwsma mag zelfs niet mee als reserve naar de Winterspelen. Die rol is weggelegd voor Bram Steenaart. Mocht er een shorttracker door corona of een blessure uitvallen, dan vult Steenaart die plek dus op.

Rianne de Vries gaat wel voor de derde keer naar de Winterspelen en maakt deel uit van de relayploeg. De inwoonster van Akkrum was er al bij in Sotsji en Pyeongchang.

Met De Vries en Hoogerwerf is het shorttrackteam compleet. Eerder werden Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof, Sjinkie Knegt , Itzhak de Laat, Sven Roes en Jens van ‘t Wout al aangewezen.

Nieuws

menu