Leonie Bentveld prolongeert nationale titel veldrijden

Leonie Bentveld uit Burgum tijdens het NK veldrijden bij de nieuwelingen-meisjes in 2020. FOTO DICK SOEPENBERG

Leonie Bentveld is in Rucphen Nederlands kampioene veldrijden bij de nieuweling-meisjes geworden. De renster uit Burgum volgde zichzelf op als kampioene. Mirre Knaven werd tweede. Lauren Molengraaf derde.

Voor Bentveld begon het NK zaterdag in de achterste regionen. „Ik heb dit jaar in Nederland praktisch al mijn wedstrijden met dispensatie bij de junior-vrouwen gereden, omdat ik daar meer tegenstand heb’’, zei de Burgumse. ,,Alleen in Gieten - in een internationale cross dus - reed ik in mijn eigen klasse. Ik wist dat het nadeel daarvan was dat ik van achteren moest starten omdat ik geen punten had bij de nieuweling-meisjes. Dat was ook zeker niet ideaal. Maar ik ben kalm gebleven en beetje bij beetje naar voren gereden. Toen ik in de voorlaatste ronde bij Mirre Knaven kwam, heb ik heel even bijgetankt en toen een aanval geplaatst. Je start als grote favoriet, maar je moet het maar wel even doen. Ik ben blij dat het me gelukt is.’’

Voor de Burgumse wacht volgend jaar de grote uitdaging, dan mag ze internationaal gaan crossen. „Daar kijk ik enorm naar uit om te kijken waar ik sta tussen de internationale junior-vrouwen.’’ Bij selectie door bondscoach Gerben de Knegt komt ze dat volgend jaar ook in aanmerking voor het EK en WK.

Nieuws

menu