Leeds United neemt aanvaller Rodrigo over van Valencia

Leeds United neemt aanvaller Rodrigo over van Valencia ANP

Voetbalclub Leeds United heeft zich versterkt met de voetballer Rodrigo. De club die na zestien jaar weer terug is in de Premier League neemt de Spaanse aanvaller van Braziliaanse afkomst over van Valencia. Rodrigo heeft in Leeds een contract ondertekend voor vier seizoen, tot medio 2024.

Rodrigo speelde sinds 2014 voor Valencia dat de speler eerst een seizoen huurde van Benfica en hem daarna overnam. De voetballer speelde in seizoen 2010-2011 al in de Premier League voor Bolton Wanderers. Naar verluidt betaalt Leeds Valencia 30 miljoen euro en mogelijk 10 miljoen in bonussen.

"Ik ben heel blij om bij de club te komen. Dit is een belangrijk seizoen voor ons, terug in de Premier League", zei de aanvaller. "Dit is voor mij een belangrijke stap in mijn carrière. Ik wil de club helpen om de doelen te bereiken dit seizoen."

"Mijn eerste ervaring in de Premier League was met Bolton in 2010 en dat was heel leuk", zei hij. "Ik was heel jong toen. Nu ben ik een betere speler, een veel completere speler."

Nieuws

menu