Lecce degradeert op slotdag uit Serie A

Lecce degradeert op slotdag uit Serie A ANP

Lecce is als derde gedegradeerd uit de hoogste voetbalklasse van Italië, de Serie A. De club verloor op de slotdag op eigen veld van Parma (4-3). Lecce had Genoa nog kunnen inhalen, dat met een punt meer aan de laatste speeldag was begonnen. Genoa zelf won echter van Hellas Verona, 3-0.

Lecce kwam al snel op een achterstand van 2-0. Eerst schoot Fabio Lucioni in eigen doel, vervolgens scoorde Gianluca Caprari ook nog eens voor Parma. Nog voor rust kwam Lecce echter terug, dankzij treffers van Antonín Barák en Biagio Meccariello, 2-2.

Na de hervatting kwam Parma opnieuw op voorsprong, nu dankzij Andreas Cornelius. Roberto Inglese vergrootte de voorsprong voor de bezoekers, waarna Gianluca Lapadula de achterstand van Lecce verkleinde tot 4-3.

Veilige stand

Door 2 treffers van Antonio Sanabria en 1 van Cristian Romero had Genoa halverwege al de veilige stand van 3-0 bereikt. Wel eindigde de club de wedstrijd met 9 man, na rode kaarten voor Romero en Francesco Cassata. Bij de tegenpartij werd Sofyan Amrabat, oud-speler van onder meer FC Utrecht en Feyenoord, het veld uitgestuurd.

Voormalig Ajacied Lasse Schöne bleef op de bank bij Genoa.

Eerder al werd duidelijk dat Brescia en SPAL volgend seizoen een niveau lager spelen. Juventus werd, opnieuw, kampioen.

Nieuws

menu