Lang ziet in leeg stadion Dortmund kansen voor Club Brugge

Lang ziet in leeg stadion Dortmund kansen voor Club Brugge ANP

Noa Lang ziet dinsdag kansen voor Club Brugge in de Champions League tegen Borussia Dortmund. De Belgische kampioen moest begin deze maand in eigen stadion met 3-0 buigen voor de Duitse club, maar desondanks is de Nederlandse jeugdinternational hoopvol. "Thuis verloren we, maar de uitslag was wat geflatteerd. We lieten bij vlagen zien dat we ook een goed voetballend team zijn", zegt Lang.

De 21-jarige aanvaller verhuisde vorige maand van Ajax naar Club Brugge. Lang bezorgde zijn nieuwe club zaterdag met een fraai doelpunt de winst tegen KV Kortrijk (1-0). Lang scoorde na een uur met een halve omhaal. "De bal kwam voor mijn voeten en het enige wat ik eigenlijk dacht was: die bal moet in het net. Het was een doelpunt op intuïtie." Het betekende voor Lang al zijn derde doelpunt in vijf competitieduels. Hij wacht nog op zijn eerste treffer in de Champions League.

"Het is aan ons om het dinsdag te laten zien", zei Lang over het bezoek aan Dortmund. "Zonde dat het in een leeg stadion zal zijn. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je het doet, vooral in zo’n stadion. Het feit dat er geen supporters zullen zijn, is misschien goed voor ons. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, zei Cruijff altijd. We gaan in elk geval daar naartoe om te proberen punten te pakken."

Nieuws

menu