Lakers willen NBA-titel binnenhalen in zwart shirt voor Bryant

Lakers willen NBA-titel binnenhalen in zwart shirt voor Bryant ANP

De basketballers van Los Angeles Lakers willen vrijdag de NBA-titel binnenhalen in het zwarte tenue dat ze zelf hebben ontworpen, als eerbetoon aan de overleden Kobe Bryant. LeBron James en zijn teamgenoten hebben in de finale tegen Miami Heat nog één overwinning nodig om kampioen te worden. "We hebben er vijftien. Nog één jongens, nog één", zei James tegen de andere Lakers nadat ze het vierde duel met 102-96 hadden gewonnen. Het betekende de vijftiende overwinning in de play-offs.

De ploeg uit LA leidt in de best-of-sevenserie met 3-1. De zeventiende titel in de NBA ligt voor het grijpen. De Lakers willen de finale beslissen in het 'Black Mamba-tenue' dat ze dit seizoen al een paar keer droegen. De basketballers uit LA spelen normaal gesproken in gouden shirts met paarse accenten. Ze lieten dit jaar ook een zwart tenue maken, als eerbetoon aan Bryant die in januari om het leven kwam bij een helikopterongeluk.

Bryant was de grote vedette van de ploeg die de Lakers in 2010 de vooralsnog laatste NBA-titel bezorgde. De Amerikaan had de bijnaam 'Black Mamba'. Op Twitter zette LA Lakers een foto van het zwarte shirt met daarbij één woord: 'friday'. Vrijdag, dan moet het gebeuren voor James en co. De Lakers droegen in deze play-offs vier keer eerder het zwarte shirt en steeds wonnen ze.

Nieuws

menu