Labyad en Lang laten zich zien in oefenduel van Ajax

Labyad en Lang laten zich zien in oefenduel van Ajax ANP

Zakaria Labyad en Noa Lang hebben een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht aangegrepen om te laten zien dat ze nog niet klaar zijn bij Ajax. Beide aanvallers hadden voor rust een groot aandeel in de ruime zege (5-1).

Labyad speelde alleen de eerste helft. Hij opende de score en verzilverde ook twee vrij trappen. Lang tekende voor de 2-0 en bereidde een treffer van Nicolás Tagliafico (3-0) voor. Bij een voorsprong van 5-0 wisselde trainer Erik Ten Hag in de rust negen veldspelers. Lang bleef tot de 75e minuut op het speelveld maar was niet meer zo dreigend als tijdens de eerste 45 minuten.

Bij Ajax kregen na rust talenten als Sontje Hansen, Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Jurriën Timber en Naci Ünüvar een kans. Zij wisten FC Utrecht niet zo in verlegenheid te brengen als in de eerste helft. Othmane Boussaid bepaalde namens FC Utrecht met een fraaie treffer de eindstand (5-1).

Goede indruk

De 27-jarige Labyad slaagde er de afgelopen twee jaar niet in een basisplaats bij Ajax te veroveren. De 21-jarige Lang werd in de tweede helft van het afgelopen seizoen verhuurd aan FC Twente. Labyad en Lang konden zich laten zien omdat de aanvallers Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar met lichte klachten aan de kant bleven. Vleugelspits David Neres is na negen maanden nog onvoldoende fit om een wedstrijd te spelen.

Zonder de geblesseerde André Onana en aanwinst Mohammed Kudus (werkvergunning) maakte Ajax vooral voor rust een goede indruk in de Johan Cruijff ArenA, waar 2770 fans aanwezig waren. Ajax mocht 4500 supporters toelaten.

Ajax won afgelopen zaterdag een oefenduel met RKC Waalwijk (6-1). Trainer Ten Hag en zijn spelers vertrekken zaterdag naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Ajax oefent daar tegen Wolfsberger AC (18 augustus) en Red Bull Salzburg (25 augustus).

Nieuws

menu