Kuipers en Makkelie naar Frankrijk in Champions League

Kuipers en Makkelie naar Frankrijk in Champions League ANP

De Nederlandse scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie fluiten beiden dinsdag in Frankrijk een wedstrijd in de Champions League. Kuipers heeft de leiding over het duel tussen Stade Rennes en Chelsea, dat om 18.55 uur begint in het Roazhon Park. Makkelie geeft om 21.00 uur in het Parc des Princes het eerste fluitsignaal bij de wedstrijd Paris Saint-Germain - RB Leipzig.

PSG en Leipzig stonden vorig seizoen tegenover elkaar in de halve finales van de Champions League. De Franse kampioen versloeg de Duitse club in Lissabon met 3-0 en bereikte de finale, waarin Bayern München te sterk was (0-1).

De sterrenploeg uit de Franse hoofdstad is slecht begonnen aan de groepsfase, met twee nederlagen en pas één overwinning. Drie weken geleden verloor PSG in Duitsland met 2-1 van Leipzig, dat 6 punten heeft en daarmee samen met Manchester United de poule aanvoert.

Chelsea, de club van onder anderen oud-Ajacied Hakim Ziyech, heeft in groep E al 7 punten. Rennes pakte pas 1 punt. Begin deze maand won Chelsea op Stamford Bridge met 3-0 van de Franse ploeg.

Nieuws

menu