Kuijt hoopt komend seizoen op kans als trainer

Kuijt hoopt komend seizoen op kans als trainer ANP

Dirk Kuijt hoopt komend seizoen ergens als trainer aan de slag te gaan. De 40-jarige geboren Katwijker liet deze week zijn contract bij Feyenoord ontbinden. "Ik wil me graag ontwikkelen als trainer", zei Kuijt bij Ziggo Sport, waar hij voorlopig als analist werkt. "Dat wil ik vanaf volgend seizoen gaan doen, als ik daar een mooie gelegenheid voor krijg. Daar kijk ik naar uit."

Kuijt, die in 2017 in zijn laatste wedstrijd als profvoetballer Feyenoord met een hattrick de landstitel bezorgde, liep de afgelopen jaren op diverse plekken in de organisatie van de Rotterdamse club mee om ervaring op te doen. Technisch directeur Frank Arnesen had Kuijt graag in een officiële functie bij de club gehouden, maar de 104-voudig international van Oranje denkt dat het voor zijn ontwikkeling beter is om Feyenoord te verlaten.

"Iedereen weet wat Feyenoord voor mij betekent en ik heb ontzettend veel ervaring kunnen opdoen bij de club de afgelopen jaren", zegt Kuijt, die bezig is met de afronding van de hoogste trainerscursus. "Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel."

Nieuws

menu