Kransen weer voor Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra

FOTO LC

Net als in september vorig jaar hebben Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra de Frouljus PC in Weidum gewonnen. De drie waren in ene vrij eenzijdige finale met 5-2 6-4 te sterk voor Tineke Dijkstra, Louise Krol en Harmke Siegersma.

De titelverdedigers begonnen als grote favoriet aan de finale. Op weg naar de eindstrijd kregen ze slechts twee eersten tegen. De verrassende andere finalist, die in de halve finale afrekende met het favoriete partuur van Ilse Tuinega, pakte echter brutaal het eerste eerst.

Daarna namen Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra de macht over en gaven die niet weer uit handen. Het perk met Scheepstra (8 bovenslagen) en Zeinstra (6) was een machtig wapen. De volgende vier eersten waren voor de titelverdediger. Daarmee was de partij feitelijk beslist.

Nog even sputterde het partuur van Dijkstra tegen. Op 4-1 en 6-6 gaf ze haar partuur met een zitbal nieuwe hoop. Die bleek ijdel, want de twee eersten daarna gingen weer naar trio Sijbrandij. Op 5-2 6-4 betekende een opslagmisser van Dijkstra het einde van de partij.

Uit handen van de Taeke Triemstra, Erwin Zijlstra en Gert-Anne van der Bos, de winnaars van de mannen-PC, kregen de winnaars de zware bloemenkransen omgehangen. Voor Scheepstra was dat al de zevende keer. Zeinstra en Sijbrandij pakten vorig jaar voor het eerst de winst.

Nieuws

menu