Korfballers LDODK verliezen strijd om nationale veldtitel van DOS'46

Beeld van de finale in De Lier. FOTO LC

LDODK is er niet in geslaagd om als eerste Friese ploeg ooit de nationale titel in het veldkorfbal te veroveren. In het Zuid-Hollandse De Lier verloor de ploeg uit Gorredijk en Terwispel de finale van rivaal DOS’46 uit Nijeveen: 14-18.

In de beginfase van de wedstrijd had LDODK even het initiatief. Marjolijn Kroon en Erwin Zwart brachten de stand op 2-0. Het fellere DOS’46 sloeg vervolgens snel terug en liep uit naar 5-7. Op slag van rust schoot Erwin Zwart echter twee keer raak: 7-7.

Vlak na rust zette Femke Faber LDODK weer op voorsprong, maar beter ging de ploeg daarvan niet spelen. DOS nam het heft in handen en liep uit naar 10-14. Dat gat bleek, ondanks een paar wissels van coach Henk Jan Mulder, niet meer te overbruggen. Het eindigde op 14-18.

,,We wienen krekt net skerp genôch, yn alles wie it hjoed krekt net”, reageerde Femke Faber na haar afscheidswedstrijd. Ze stopt, in elk geval voorlopig, met korfballen. André Zwart constateerde dat LDODK had verloren omdat het aanvallend niet liep. ,,Foaral yn ús fak net”, zei hij.

Twee jaar geleden verloor LDODK ook al de veldfinale, toen van Blauw-Wit Amsterdam.

Nieuws

menu