Korfballers LDODK dwingen derde duel af dankzij eerste zege ooit in play-offs

Het LDODK van aanvoerder Erwin Zwart dwong een derde duel met Fortuna af. Foto: Dijks Fotografie

In de derde deelname aan de play-offs van de Korfbal League won LDODK voor het eerst een wedstrijd. Met die unieke zege tegen het dit zaalseizoen nog ongeslagen Fortuna (25-23) dwong de ploeg bovendien ook nog een derde duel af.

LDODK beet vanaf de eerste minuut fel van zich af tegen de bezoekers in Delft en hield dat de hele wedstrijd vol. Dat was een groot verschil met de eerste ontmoeting, drie dagen eerder, toen LDODK na de pauze inzakte en een 9-1 run van Fortuna om de oren kreeg en vervolgens kansloos was.

In Gorredijk liet LDODK een ander gezicht zien en zat het vol veerkracht tegen de nog altijd regerend landskampioen zaalkorfbal. Meerdere keren moest er een achterstand worden weggepoetst, maar in de slotfase trok de thuisclub de wedstrijd naar zich toe door van 18-20 op 22-20 te komen. Fortuna verkleinde de marge nog een paar keer, maar LDODK had telkens een antwoord paraat en won verdiend.

De beslissende derde wedstrijd is dinsdagavond in Delft. Het tijdstip is nog onbekend. Mocht LDODK winnen, dan speelt het zaterdag in de halve finale thuis tegen KZ, waar in het de competitie nog twee keer van verloor.

Nieuws

Meest gelezen