Korfballers LDODK als nummer vier de play-offs in; Fortuna volgende opponent

Coach Henk Jan Mulder instrueert de spelers van LDODK. FOTO HENK JAN DIJKS

De korfballers van LDODK/Rinsma Modeplein waren al zeker van de play-offs, maar slaagden er in de laatste speelronde van de reguliere competitie niet in om het sterke Fortuna te ontlopen. PKC versloeg LDODK met 28-25.

Om niet op de regerend landskampioen uit Delft - ongeslagen dit zaalseizoen ook nog eens - te stuiten had LDODK niet alleen zelf van PKC moeten winnen, maar hadden ook (een van de) concurrenten Blauw-Wit en KZ punten moeten morsen. Het gebeurde geen van allen.

LDODK leverde wel een goede wedstrijd af, op de beginfase van de tweede helft na en dat kostte de ploeg dan ook de kop. Na 13-13 bij de rust maakte LDODK vlot 13-14, maar daarna sloeg PKC een gaatje naar vier of vijf treffers. Daar snoepte LDODK nog wel wat van af, maar in de slotfase bleek PKC scherp genoeg om het eerste puntverlies te voorkomen.

In de play-offs speelt LDODK woensdag eerst bij Fortuna (19.30 uur), waarna op zaterdag de return in Gorredijk om 17.30 uur begint. Mocht er na twee wedstrijden nog geen beslissing gevallen zijn, dan volgt op dinsdag een beslissend derde duel in Delft.

Het Fries getinte DOS’46 speelt in de play-offs tegen Koog Zaandijk. Ook de ploeg uit Nijeveen begint op vreemde bodem.

Nieuws

menu