Koreaanse topschutter Lee stopt na 23 jaar

Koreaanse topschutter Lee stopt na 23 jaar ANP

De Zuid-Koreaanse topscorer Lee Dong-gook speelt komende zondag zijn laatste voetbalwedstrijd. De 41-jarige aanvaller stopt er dan mee. Hij gaat de boeken in als topscorer aller tijden in de Zuid-Koreaanse competitie, de K-League, en eveneens als beste schutter ooit in de Aziatische Champions League.

"Ik heb besloten om afscheid te nemen. Niet omdat ik geloof dat dit het einde is, maar juist de start van iets nieuws", aldus Lee, die 228 doelpunten maakte in de K-League en 37 in de Aziatische Champions League. Hij veroverde zeven landstitels met zijn club Jeonbuk Hyundai Motors en eenmaal de Champions League. "De afgelopen 23 jaar heb ik zoveel liefde ontvangen van zoveel mensen, zowel op als naast het veld. Ik berg mijn voetbalschoenen op met meer dankbaarheid dan spijt."

Lee speelde van 1998 tot en met 2010 in het nationale elftal van Zuid-Korea. Hij miste door een blessure het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea, waar de Koreanen onder leiding van bondscoach Guus Hiddink als vierde eindigden.

Nieuws

menu