Komst assistent Rob Alflen naar SC Cambuur afgerond: 'Hij heeft al een Europese finale gewonnen'

Rob Alflen en Sjors Ultee ten tijde van hun dienstverband bij Fortuna Sittard. Foto: ANP

In het kielzog van de nieuwe hoofdtrainer Sjors Ultee komt ook Rob Alflen naar SC Cambuur. Met Pascal Bosschaart en Martijn Barto gaat hij Ultee assisteren in de slag om lijfsbehoud.

De komst van Alflen, die voor een half jaar is gehaald, hing al in de lucht. Technisch manager Foeke Booy zei twee weken geleden bij de presentatie van Ultee al dat hij verwachtte dat Alflen snel zou volgen. Die zat op dat moment in het buitenland.

Ultee wilde Alflen er graag bij hebben. ,,Naast drie jonge trainers brengt Robbie wat senioriteit in de trainersstaf’’, zei hij. ,,Hij heeft al een Europese finale gewonnen, dus heeft ervaring.’’ Alflen won met Ajax de UEFA Cup.

De komst van de ervaren Alflen (54) zorgt er ook voor dat Ultee in elke line een assistent heeft. Bosschaart was verdediger, Barto aanvaller en Alflen middenvelder. ,,Het is ook handig, want we weten precies van elkaar hoe we werken. Als ik er even niet ben, kunnen ze het ook aan Robbie vragen, want hij weet wel hoe ik er over denk.’’

Geen onbekende

Met Alflen werkte Ultee al vaker samen. De eerste haalde de laatste bij FC Utrecht uit de jeugd vandaan en uiteindelijk wisselden de twee van positie. Alflen achtte Ultee beter geschikt als hoofdtrainer. ,,Het hele spel er omheen vindt hij niet leuk’’, aldus Ultee.

Alflen is geen onbekende in Leeuwarden. In het seizoen 1999-2000 sloot hij zijn loopbaan af bij SC Cambuur. Na zijn loopbaan werd hij hoofdtrainer bij FC Utrecht en Helmond Sport en assistent bij Heracles en Fortuna Sittard. Ook bij die laatste club was Ultee destijds hoofdtrainer.

Nieuws

menu