Koeman ziet Barcelona niet als favoriet in Champions League

Koeman ziet Barcelona niet als favoriet in Champions League ANP

Trainer Ronald Koeman ziet zijn Barcelona niet als een van de favorieten voor de eindzege van de Champions League. Dat vertelde hij tijdens een persconferentie voor het eerste groepsduel van dinsdag met het Hongaarse Ferencvaros.

"Als je Barcelona bent, dan wil je altijd voor de grote prijzen strijden", zei hij. "Wij horen niet bij de favorieten maar kunnen wel ver komen." Barcelona haalde na de laatste winst van de Champions League van alweer vijf jaar geleden slechts eenmaal de halve eindstrijd. Dat zou voor Lionel Messi een belangrijke reden zijn om aan het einde van het seizoen transfervrij te vertrekken.

"Op dit moment zou je misschien kunnen zeggen dat zijn prestaties beter kunnen zijn", zei Koeman over zijn 33-jarige aanvoerder die afgelopen zaterdag nog met Barcelona van Getafe verloor (0-1). "Maar als je hem dagelijks ziet, dan zie je een blije voetballer die alles wil spelen en aanvoerder van zijn team wil zijn. Ik heb geen klachten over zijn instelling."

Beladen duel

De wedstrijd tegen Ferencvaros komt vier dagen voor het beladen duel met Real Madrid in La Liga. Maar voor Koeman geldt nu eerst alleen de Champions League. "We weten dat het geen makkelijke wedstrijd voor ons wordt. We zullen met een sterk team starten. De wedstrijd van zaterdag tegen Real is op dit moment niet belangrijk. Makkelijke tegenstanders bestaan niet in de Champions League."

Koeman mist tegen Ferencvaros doelman Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba en Samuel Umtiti.

Nieuws

menu