Koeman wil talent Riqui Puig naar Ajax sturen

Koeman wil talent Riqui Puig naar Ajax sturen ANP

Trainer Ronald Koeman van FC Barcelona wil het Spaanse talent Riqui Puig elders ervaring laten opdoen, het liefste bij Ajax. Althans, dat meldt de Spaanse krant El Mundo Deportivo. De 21-jarige Puig heeft onder Koeman voorlopig weinig uitzicht op speeltijd.

Het talent uit de eigen opleiding behoorde zaterdag niet tot de selectie voor het duel om de Joan Gamper Trophy tegen Elche. Vanuit de tribune van het verder lege Camp Nou zag Puig hoe zijn ploeggenoten de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-0 wonnen.

Vorig seizoen kwam de middenvelder tot elf optredens in de Spaanse voetbalcompetitie. Puig heeft bij Barcelona stevige concurrentie, van onder anderen Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Miralem Pjanic. De creatieve Catalaan kan ook voorin spelen, maar daar is de concurrentie eveneens groot. Volgens El Mundo Deportivo ziet Koeman wel toekomst in Puig, maar vindt de trainer het beter als het talent eerst een jaar ervaring gaat opdoen. Ajax zou volgens de krant de belangrijkste gegadigde zijn om Puig een jaar te mogen lenen.

Nieuws

menu