Koeman ondertekent contract voor twee jaar bij FC Barcelona

Koeman ondertekent contract voor twee jaar bij FC Barcelona ANP

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van FC Barcelona. Hij ondertekent later op woensdag een contract voor twee seizoenen, meldt de Spaanse club. De presentatie van Koeman is om 18.00 uur.

"Welcome home!" verwelkomt Barcelona Koeman op de website van de club. Met de overgang naar FC Barcelona gaat voor Koeman een langgekoesterde wens in vervulling. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit als hoofdtrainer wilde terugkeren bij de club waar hij van 1989 tot en met 1995 speelde. Later was hij er assistent van Louis van Gaal. Koeman won als speler met FC Barcelona in 1992 de Europa Cup I. In de finale op Wembley maakte de verdediger in de verlenging het enige doelpunt.

"Dat Barcelona mijn droomclub is, weet iedereen. Het voelt voor mij heel bijzonder daar coach te kunnen worden", aldus Koeman in een persbericht van de KNVB, waar hij sinds februari 2018 bondscoach was van Oranje.

Barcelona maakte woensdag ook bekend dat Ramon Planes is aangesteld als technisch directeur. Hij volgt de dinsdag weggestuurde Eric Abidal op. Planes werkte tot voor kort als rechterhand van Abidal maar krijgt nu dus de leiding. Eerder vervulde hij een vergelijkbare functie bij Espanyol, Deportivo Alaves, Getafe en bij het Engelse Tottenham Hotspur.

Nieuws

menu