'Koeman moet Messi overtuigen om te blijven'

'Koeman moet Messi overtuigen om te blijven' ANP

Ronald Koeman moet ervoor gaan zorgen dat Lionel Messi toch bij FC Barcelona blijft. Volgens het Catalaanse radiostation RAC1 wil de nieuwe trainer van Barcelona proberen een tweede gesprek te voeren met de Argentijnse aanvaller, om eventuele misverstanden weg te nemen. Een poging van voorzitter Josep Maria Bartomeu om contact te krijgen met Messi, was volgens de radiozender zonder succes.

Koeman sprak enkele dagen geleden voor het eerst met Messi. De oud-bondscoach van Oranje zei vorige week bij zijn presentatie in Camp Nou dat hij zijn elftal om Messi heen wil bouwen. "Hij is de beste speler ter wereld en die wil je in je ploeg hebben, niet bij de tegenstander. Hij wint wedstrijden voor je", aldus Koeman. "Ik zou heel blij zijn als hij blijft. Hij heeft ook nog een contract en ik ga met hem praten."

Toch diende Messi enkele dagen later een vertrekverzoek in bij de clubleiding. De 33-jarige Argentijn, die al 20 jaar bij Barcelona voetbalt, staat formeel nog een jaar onder contract. Messi beroept zich echter op een clausule die het mogelijk moet maken dat hij transfervrij weg kan. Duidelijk is dat Messi ontevreden is over het beleid van Bartomeu. Boze supporters van Barcelona eisen het vertrek van de voorzitter.

Manchester City lijkt de beste papieren te hebben om Messi in te lijven als hij inderdaad vertrekt bij Barcelona. De Argentijn treft bij de Engelse club niet alleen landgenoot Sergio Agüero, maar ook trainer Pep Guardiola met wie hij eerder succesvol samenwerkte in Catalonië.

Nieuws

menu