Ronald Koeman blij met Sipke Hulshoff als assistent bij het Nederlands elftal. 'Ik zoek trainers die me aanvullen'

Sipke Hulshoff als assistent-trainer van Feyenoord. Foto: ANP

Ronald Koeman kijkt uit naar de samenwerking met Sipke Hulshoff, zo vertelde hij maandagmiddag toen hij werd gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal.

Hulshoff gaat zijn werkzaamheden bij Oranje combineren met het assistent-trainerschap bij Feyenoord. Bij de koploper van de eredivisie is de uit Twijzel afkomstige trainer de rechterhand van Arne Slot.

,,Ik probeer altijd de best mogelijke staf te formeren, met trainers die mij aanvullen. Zowel bij clubs als het Nederlands elftal”, zei Koeman in Zeist. ,,Ik win informatie over mensen in, zoek contact en maak vervolgens een afspraak zodat je elkaar in de ogen kunt kijken. Zo is dat ook bij Sipke gegaan.” Hulshoff krijgt bij Oranje een belangrijke rol in het voorbereiden van de trainingen, waarbij hij wedstrijdsituaties moet vertalen in oefenvormen. ,,Precies zoals Sipke dat nu ook bij Feyenoord doet.”

,,Sipke is bovendien iets jonger dan wij”, vervolgde Koeman, die bij Oranje ook wordt geassisteerd door zijn broer Erwin en keeperstrainer Patrick Lodewijks. ,,Hij kijkt iets anders tegen bepaalde dingen aan. Ik heb niet eerder met hem gewerkt, maar dat vind ik nooit belangrijk. Met nieuwe mensen werken is verfrissend. Ik heb een paar keer met Sipke afgesproken en dat is mij zeer goed bevallen.”

Nieuws

menu