Knegt en Van 't Wout grijpen bij WK naast medailles op 1500 meter

Shorttracker Jens van 't Wout in actie.

Shorttracker Jens van 't Wout in actie. Foto: ANP

Shorttrackers Jens van ‘t Wout en Sjinkie Knegt hebben bij de WK in Seoul naast de medailles gegrepen op de 1500 meter. Van ‘t Wout eindigde als vierde. Knegt zat daarachter als vijfde.

Topfavoriet Park Ji-won won in eigen huis voor een uitzinnig publiek de wereldtitel voor de Italiaan Pietro Sighel en de Canadees Pascal Dion.

Van ‘t Wout baalde van de finale waarin hij werd gehinderd door de Canadees Steven Dubois die een straf kreeg. „Je weet nooit hoe het anders was afgelopen”, klonk hij teleurgesteld bij de NOS. „Ik viel van plek twee of drie terug naar plek zes. Het lukte me nog om terug te komen, maar het had heel anders kunnen eindigen. Ik was nog helemaal niet verzuurd.”

Knegt had gehoopt op maar chaos in de finale, maar die bleef uit. „Ook mooi, een ‘cleane’ finale, maar met wat meer chaos kun je misschien zo op het podium stappen, dat lukte nu net niet. „

Friso Emons had die zich eerder op de dag via de herkansingen geplaatst voor de halve finales en was na een val toegevoegd aan de b-finale. Daarin finishte hij als derde.