Klaassen viert rentree bij Ajax met strafschop a la Neeskens

Klaassen viert rentree bij Ajax met strafschop a la Neeskens ANP

Met een snoeiharde strafschop die deed denken aan Johan Neeskens keerde Davy Klaassen tijdens het thuisduel met sc Heerenveen (5-1) terug bij Ajax. "Ik geloof dat die bal er wel lekker in zat", lachte de middenvelder. "Ik heb sowieso wel genoten. Al miste ik het publiek. Het is niet anders, maar dat is wel jammer."

Klaassen verzilverde zijn penalty voor de tribune die de laatste jaren vooral tijdens wedstrijden in de Champions League veranderde in een kolkende massa. Het valt lastig te meten hoeveel punten Ajax dankzij zijn fans heeft gewonnen. Maar menig Europese tegenstander gaf na afloop van een ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA toe geïmponeerd te zijn door de sfeer die de aanwezige supporters creëerden.

"Zeker woensdag tegen Liverpool hadden we de steun van onze supporters goed kunnen gebruiken", erkende Klaassen. "In mijn ogen spelen we tegen een van de beste clubteams van dit moment. Het zal ook veel beter moeten dan tegen Heerenveen. We gaven toch een paar kansjes weg. Op het middenveld stond het soms niet goed als we de bal niet hadden. Met alle respect voor Heerenveen, maar tegen Liverpool is dat wel dodelijk."

Veel veranderd

Klaassen merkte de afgelopen weken dat er bij Ajax veel is veranderd sinds hij drie jaar geleden naar Everton vertrok. "Ik was met 23 jaar toen een ervaren speler", zei hij. "Nu spelen er hier best veel oudere jongens. Dat heeft de laatste jaren zijn vruchten afgeworpen. Gelukkig heeft Ajax nu ook geld om jongens als Kudus en Antony naar Amsterdam te halen. Ik geniet iedere training van hen. En ook tegen Heerenveen zag je weer hoe goed ze zijn. Als je dat niet ziet, dan ben je wel blind."

De 27-jarige Klaassen was tegen Heerenveen de meest verdedigende middenvelder van Ajax. "Zo heb ik bij Werder Bremen ook vaak gespeeld", zei hij. "In Duitsland waren we niet vaak de bovenliggende partij. Dan heeft aanvallen weinig zin. Maar ik kan bij Ajax ook nog achter de spits spelen. Dat blijft zeker een optie. Het is waar de trainer me nodig heeft."

Met 5-1 winnen was zeker wel even geleden voor Klaassen, na twee jaar degradatievoetbal met Werder Bremen? "Dat zou je wel denken", lachte Klaassen. "Maar afgelopen zomer wonnen we ook nog een keer met 5-1 van Paderborn. Maar ik ben blij dat ik terug ben. Ajax is mijn club en ik kan hier voor prijzen spelen."

Nieuws

menu