Veel doelpunten op de Friese amateurvoetbalvelden dit weekend, maar die ene in Sexbierum was het meest bijzonder. 'Iedereen had kippenvel'

Veel doelpunten dit weekeinde op de Friese amateurvoetbalvelden. Maar die ene in Sexbierum was de meest bijzondere, hoe mooi al die anderen ook waren. Op het veld van AVC werd hard gejuicht en in stilte gehuild.

Sfeerbeeld uit Be Quick Dokkum - Marum. Gert Jan Koopmans (links, Be Quick) heeft een onderonsje met Jelle de Lange. Het werd 1-1. LC-voorspeller Line Atsma dacht dat deze wedstrijd in 2L in 2-1 zou eindigen. Haar collega Jan Faber ging ook de mist in. Die voorspelde in 1E zondag een 2-0 zege voor Jubbega op Rolder Boys. Het werd 0-0. Panellid Febo Roosenburg vermoedde dat Heerenveen zaterdag in 1E met 0-2 zou verliezen van Dronten. Dat was bijna goed: 0-1. Tot slot Simon Smink. Die zette in 5A zondag Blauwhuis op winst tegen Lemmer, maar dat bleek veel te bescheiden (2-3). In werkelijkheid werd het 0-4.

Sfeerbeeld uit Be Quick Dokkum - Marum. Gert Jan Koopmans (links, Be Quick) heeft een onderonsje met Jelle de Lange. Het werd 1-1. LC-voorspeller Line Atsma dacht dat deze wedstrijd in 2L in 2-1 zou eindigen. Haar collega Jan Faber ging ook de mist in. Die voorspelde in 1E zondag een 2-0 zege voor Jubbega op Rolder Boys. Het werd 0-0. Panellid Febo Roosenburg vermoedde dat Heerenveen zaterdag in 1E met 0-2 zou verliezen van Dronten. Dat was bijna goed: 0-1. Tot slot Simon Smink. Die zette in 5A zondag Blauwhuis op winst tegen Lemmer, maar dat bleek veel te bescheiden (2-3). In werkelijkheid werd het 0-4. Foto: Dijks Media

Vrijdagavond kreeg Chris Alkema een verontwaardigd appje. Van Jorik van der Veen, 17 jaar en tegen Tonego alweer bankzitter bij AVC , zo bleek uit de opstelling die de trainer van de zaterdag-vierdeklasser had prijsgegeven. Van der Veen is het wachten beu, hij wil spelen, zo liet hij zijn trainer blijken in dat berichtje. De jonge Sexbierumer snapte niet dat hij alweer wissel stond.