Kijk om 12.15 uur: Overleeft het amateurvoetbal de coronacrisis? KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee te gast bij LC Live

Niet trainen, geen wedstrijden en geen derde helft in de kantine. Het amateurvoetbal lag tijdens de coronacrisis grotendeels plat. Inmiddels is bekend dat er vanaf 26 juni weer overal, mét publiek gevoetbald mag worden nu het coronavirus voorlopig op z’n retour lijkt. Maar hoe groot is inmiddels de schade aan de amateurvoetbalsport? En komen de clubs die nog te boven?

Te gast in LC Live is deze week Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal van de KNVB. Hoe overleeft het Nederlandse amateurvoetbal de coronacrisis? Kampen de clubs met veel terugloop in leden en dus inkomsten? Bekend was al dat amateurvoetbalclubs recht hebben op steunmaatregelen van de overheid, zoals tegemoetkomingen voor vaste lasten. Begin dit jaar werd ook bekend dat de overheid nog eens 240 miljoen euro beschikbaar stelt als extra financiële steun voor de amateursport. Maar is dat genoeg?

En natuurlijk wordt deze weken het Europees Kampioenschap voetbal gespeeld, met een Nederlands elftal dat zich al plaatste voor de achtste finales. Draagt zo’n groot toernooi bij aan een opleving in het amateurvoetbal, zoals we dat bij successen van het Nederlandse vrouwenelftal ook zagen? Het antwoord op deze en andere vragen zie je in LC Live van donderdag 24 juni.

LC Live is een online uitzending over actuele nieuwsonderwerpen, wekelijks op donderdag om 12.15 uur of andere momenten als het nieuws daartoe aanleiding geeft. De uitzending is te bekijken op deze website, lc.nl en via de Facebookpagina van de Leeuwarder Courant.

Nieuws

Meest gelezen