Wat gebeurde er dit weekeinde op de Friese velden? Kiek doet de was en stopt ook iets leuks in de tas

Oranje-VS begon om klokke vier, clubs reageerden rap. Voor Denzel en het bier, iets eerder aan de aftrap. Het was frisjes en voor een enkeling te vroeg, maar op de Friese velden gebeurde weer genoeg!

Sfeerbeeld uit Delfstrahuizen-Foarut (zaterdag 4A). Vanwege Oranje trapten de ploegen eerder af, maar scoorden niet. LC-voorspeller Simon Smink voorzag 2-1. Hij viel zaterdag overigens in bij NOK en verzorgde in het duel met Blokzijl, vanaf een 1-1 stand, drie assists in 25 minuten: 4-1.

Sfeerbeeld uit Delfstrahuizen-Foarut (zaterdag 4A). Vanwege Oranje trapten de ploegen eerder af, maar scoorden niet. LC-voorspeller Simon Smink voorzag 2-1. Hij viel zaterdag overigens in bij NOK en verzorgde in het duel met Blokzijl, vanaf een 1-1 stand, drie assists in 25 minuten: 4-1. Foto Dijks Media/Henk Jan Dijks

Het voordeel van als eerste beginnen is, normaal gesproken, dat je als eerste klaar bent en bij een overwinning een sprongetje op de ranglijst maakt. Alzo geschiedde in Kollum , waar zaterdag de uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 werd gespeeld. Uitwedstrijd inderdaad, want beide ploegen wilden vanwege het Nederlands elftal wel om 13.00 uur aftrappen, alleen had de Groningse club daar op de eigen accommodatie niet de mogelijkheid voor.

Nieuws

menu