Kelderman: ik zal nooit breken

Kelderman: ik zal nooit breken ANP

Wilco Kelderman toonde vrijdag met trots zijn roze leiderstricot in de Ronde van Italië. De Nederlander nam donderdag in een zware rit de leiding over en heeft nu in het klassement een voorsprong van 12 seconden op zijn Australische ploeggenoot Jai Hindley.

"Het is heerlijk. De roze helm, het volledige tenue. Dit is wel een droom die uitkomt", aldus Kelderman tegen de NOS, waar hij desgevraagd ook nog even terugkeek naar de rit van donderdag. "Misschien lijkt het zo dat ik mijn kop laat hangen, maar ik zal nooit breken. Dat is mijn manier van koersen. Zo ben ik mijn hele carrière doorgekomen met al die blessures. Ik wilde die roze trui en bleef ervoor vechten."

Kelderman was er niet helemaal over te spreken dat hij het op de Stelvio vooral zelf moest doen. Inmiddels is de meeste kou wel uit de lucht, zei hij over Hindley. "We hebben erover gesproken. De frustratie was er in de koers, maar die is nu wel weg. Natuurlijk had ik het liever anders gezien, maar de koers is niet altijd te voorspellen. Maar ik heb gevochten om hier in het roze te staan en ik ga ervoor om het roze in Milaan te brengen."

De negentiende etappe van vrijdag is ingekort. Abbiategrasso is volgens de organisatie de startplaats. Volgens het oorsponkelijk schema is de rit dan nog ongeveer 120 kilometer.

Nieuws

menu