Kees van Wonderen ziet SC Heerenveen watertrappelen tegen Ajax en had voor rust ook acht spelers kunnen wisselen

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen.

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen. Foto: ANP

SC Heerenveen speelde voor rust dramatisch tegen Ajax en dat bleef niet zonder gevolgen. Kees van Wonderen wisselde driemaal.

,,We waren aan het watertrappelen”, zei de trainer van SC Heerenveen na de 2-4 nederlaag tegen Ajax. ,,We werden op alle fronten afgetroefd. Je hoopt en denkt vooraf dat het verschil met zo’n club kleiner zou zijn. Maar dat was niet het geval. Een pijnlijke constatering. Wij zakten door de ondergrens als het gaat over individueel en collectief verdedigen. Tegelijk kan ik mijn spelers geen verwijten maken, in de zin dat ze keihard werkten en hun uiterste best deden.”

Van Wonderen wisselde voor rust Rami Al Hajj, Simon Olsson en Ché Nunnely. ,,Ik had er ook zes, zeven of acht kunnen wisselen. Met onder anderen Sydney van Hooijdonk wilden we iets opportunistischer voetballen. Ik wilde hiermee ook een signaal afgeven naar de rest van het elftal. Je wilt competitief zijn en er een wedstrijd van maken. Dat lukte onlangs tegen Feyenoord, maar nu was het verschil helaas te groot.”