Kees van Wonderen ziet Pelle van Amersfoort steeds fitter worden bij SC Heerenveen: 'Maakt een goede indruk op ons'

Pelle van Amersfoort tijdens de oefenwedstrijd van SC Heerenveen tegen Gent in Valencia. FOTO FPH/MUSTAFA GUMUSSU

Pelle van Amersfoort was trefzeker in het door SC Heerenveen gewonnen oefenduel met Excelsior (1-2). Hoe fit is de 26-jarige middenvelder in aanloop naar de hervatting van de eredivisie?

Van Amersfoort kreeg donderdag een uur speeltijd tegen Excelsior . In de eerdere oefenwedstrijden tegen Genk en Gent stond hij respectievelijk 30 en 45 minuten binnen de lijnen. ,,We bouwen Pelle conditioneel steeds verder op”, zei trainer Kees van Wonderen. ,,Hij heeft de voorbije maanden zelf aan zijn conditie gewerkt. Pelle heeft nog wat wedstrijdritme nodig, maar voelt zich goed en maakt ook een goede indruk op ons.”

,,We zijn blij met hem”, ging Van Wonderen verder. Wat Van Amersfoort aan zijn ploeg toevoegt? ,,Gezonde agressie. Duelkracht. Maar hij is door zijn diepgang ook van waarde zonder bal. Zo bereidde hij een goal tegen Gent voor. En Pelle kan natuurlijk een doelpunt maken, zoals we tegen Excelsior hebben gezien.”

De kans lijkt dan ook groot dat Van Amersfoort in ieder geval minuten krijgt tegen RKC Waalwijk op 7 januari. Van Wonderen kon nog niet zeggen over de middenvelder al in de basis start. ,,Maar Pelle is een eind op de goede weg.”

Nieuws

menu