Kees van Wonderen voelt geen spanning voor competitiestart en bereidt zich voor op tijdelijk zwaar weer bij SC Heerenveen | video

Kees van Wonderen voelt geen spanning voor competitiestart en bereidt zich voor op tijdelijk zwaar weer bij SC Heerenveen

Kees van Wonderen voelt naar eigen zeggen geen spanning bij SC Heerenveen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, vrijdagavond 20.00 uur in het Abe Lenstra-stadion tegen Sparta.

,,We hebben de voorbije weken alle mogelijke aandacht, tijd en energie erin gestopt”, blikt Van Wonderen vooruit. ,,Meer kun je niet doen.”

De trainer van Heerenveen is vooral benieuwd waar zijn ploeg staat. Het duel met Sparta moet de eerste antwoorden op die vraag geven. ,,Het huidige elftal is nooit de ploeg waarmee je het seizoen eindigt. Dat heb ik de jongens ook verteld.”

,,Ik bereid me nog wel voor op enigszins zwaar weer”, vervolgt Van Wonderen. ,,Dat is mijn gevoel. We werken nog niet zo lang met elkaar, terwijl je tijd nodig hebt om je elftal te formeren. Het ijkpunt is dan ook niet vandaag of morgen, maar het ijkpunt is de manier waarop we werken. En dat voelt goed. Nu moeten we kijken hoe snel onze arbeid en kwaliteiten zich vertalen in een plek op de ranglijst. Eigenlijk kun je dan pas zeggen waar je naartoe wilt.”

Van Wonderen beschikt tegen Sparta over een fitte selectie. Simon Olsson zit dus bij de groep. ,,Hij is fit, gretig en leergierig. Simon maakt een goede indruk op mij en kan op alle posities op het middenveld spelen.”

Nieuws

menu