Kees van Wonderen maakt zich geen illusies voor wedstrijd SC Heerenveen tegen Feyenoord in een uitverkochte Kuip: 'We zijn nog niet waar we willen zijn'

Kees van Wonderen. ANP

Trainer Kees van Wonderen maakt zich geen illusies voor de wedstrijd van SC Heerenveen tegen Feyenoord in een volgepakte Kuip zaterdagavond. „Zij ogen wat verder en het lijkt makkelijker te gaan. Maar als je tegen grote clubs speelt, heb je altijd een kans.”

Heerenveen zit ondertussen nog meer in een opbouwende fase. „We zijn nog niet waar we willen zijn”, aldus Van Wonderen, zelf oud-Feyenoorder. „Het positieve gevoel is er, maar dat wil niet zeggen dat je even aan het rad draait en Sparta van het veld veegt. Dat hadden we misschien met z’n allen gehoopt, maar dat gaat niet zomaar.”

„Iedereen moet nog aan mijn manier van werken wennen, dat is ook niet erg. Dat heeft een bepaalde tijd nodig, dus ik zie dit gewoon als de volgende competitiewedstrijd waarin we weer een klein stapje kunnen maken”, stelt Van Wonderen. „Maar ik heb geen idee hoe ver we al zijn en hoe wij ons kunnen meten met een grote ploeg als Feyenoord in de Kuip.”

Een voordeel is wel dat hij voor deze wedstrijd niet meer hoeft te ‘schuiven’ op het middenveld, zoals dat tegen Sparta gebeurde. Qua opstelling houdt hij de kaarten nog tegen de borst, maar Tibor Halilovic is weer fit en Simon Olsson „gaat steeds beter ogen”, zegt Van Wonderen. „De manier van trainen is hier iets intensiever dan hij gewend is, daar moest hij aan wennen, maar die zie je ook komen.” Ook van Alex Timossi zegt de trainer dat hij ‘op de deur klopt’.

Het strijdplan voor Feyenoord is duidelijk: achterin de boel goed dichthouden en loeren op de kans. Daarin hoeft de lange bal zeker niet geschuwd te worden, meent Van Wonderen. Dat gebeurde tegen Sparta naar zijn mening ook te weinig, waardoor het voor Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr moeilijk voetballen was. „En je moet ongelooflijk goed als team gaan opereren en heel georganiseerd spelen tegen Feyenoord in de Kuip.”

Hij heeft zijn spelers in ieder geval niet extra gewaarschuwd voor een kolkende Kuip. „De jongens komen terecht in een prachtige omgeving om jezelf te meten. Wij hebben een groot aantal jongens in de selectie die de ambitie hebben om naar een hoger niveau te groeien. Dan kun je je laten zien in dit soort wedstrijden.”

Nieuws

menu