Kees van Wonderen herkent zich niet in SC Heerenveen en hoopt op een incident tegen Fortuna Sittard

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen. Foto: ANP

Kees van Wonderen was ronduit teleurgesteld in SC Heerenveen, dat woensdagavond met 2-0 verloor bij Fortuna Sittard. ,,Ik heb ons nog niet eerder zo gezien. Dit kwam voor mij ook als een verrassing.”

,,Het tweede deel voor rust was nog wel acceptabel”, zag Van Wonderen. ,,Maar de rest van de wedstrijd stonden we veel stil, waren er veel foute passes. We deden weinig goed. En of dat nu ligt aan te weinig energie, of dat je je dag niet hebt? We zijn mensen, soms gaat het niet zoals je wilt, maar duidelijk is dat wij tot veel beter in staat zijn. Want met alle respect voor Fortuna: ik vond die ploeg ook heel matig. Laten we hopen dat dit een incident was.”

Xavier Mous stond bij Heerenveen onder de lat omdat Andries Noppert vlak voor het duel geblesseerd afhaakte. ,,Ik had dat niet ingecalculeerd, al wist ik wel dat Andries last had”, aldus Mous. ,,Het was even schakelen voor mij, want ik hoorde pas twintig minuten voor tijd dat ik zou spelen.”

Mous was over zijn eigen wedstrijd tevreden, behoudens de strafschop die hij in blessuretijd veroorzaakte. ,,Burak Yilmaz deed dat heel slim. Ik was te gretig. Helaas hebben we als team ver beneden onze kwaliteiten gepresteerd.”

Nieuws

menu