Kees van Wonderen bespeurt onbevredigend gevoel bij SC Heerenveen na duel met Sparta: 'We zijn nog niet waar we willen zijn'

Kees van Wonderen tijdens het competitieduel van SC Heerenveen met Sparta. FOTO ANP

De belangrijkste conclusie van Kees van Wonderen na afloop van het duel met Sparta (0-0)? ,,We zijn nog niet waar we willen zijn”, aldus de trainer van SC Heerenveen.

Van Wonderen zag dat zijn ploeg het voor rust zwaar had tegen Sparta. ,,Zij hebben een aardig elftal, met een paar vaardige jongens die goed positiespel spelen. Wij moesten veel van onszelf vragen om ons te meten aan Sparta, laat staan dominant te zijn. We waren voor rust niet goed genoeg in balbezit, waardoor we niet in ons spel kwamen.”

Volgens de trainer toonde Heerenveen na rust herstel. Van Wonderen wachtte daarom lang met wisselen. ,,We hadden veel aanvallen, zonder dat we grote kansen creëerden. Maar ik had wel het gevoel: als er een goal valt, dan valt die voor ons.”

,,Weet je, de jongens komen met een onbevredigend gevoel binnen”, besloot Van Wonderen. ,,We voetbalden thuis en dan wil je de lakens uitdelen. Nu werden we onrustig voor rust omdat we geen grip hadden. Dat is deels tactiek, maar ook aanvoelen dat je meer van jezelf moet vragen, dat je moe bent maar toch balbezit moet houden en dat je je persoonlijke duels speelt. Dat ging in een groot deel van de tweede helft beter.”

Nieuws

menu