Keeper Mendy: van werkloosheidsuitkering naar Chelsea

Keeper Mendy: van werkloosheidsuitkering naar Chelsea ANP

Het had weinig gescheeld of doelman Edouard Mendy, sinds deze zomer onder de lat bij Chelsea, was gestopt met professioneel voetbal. De Senegalees zat in 2014 zonder club en vroeg na zijn vertrek bij het Franse Cherbourg een werkloosheidsuitkering aan.

"Als iemand me zes jaar geleden had gezegd dat ik hier zou eindigen, zou ik niet eens de moeite hebben genomen om naar diegene te luisteren", zei de 28-jarige Mendy. "Ik had echt mijn twijfels of ik wel door zou gaan. Het was ongelooflijk moeilijk en mijn partner verwachtte onze eerste baby." De overheidssteun had de in Frankrijk geboren Mendy nodig om zich te kunnen focussen op het voetbal.

Na een jaar meetrainen bij de reserves van een ploeg op het tweede niveau, kreeg hij een nieuwe kans bij de tweede ploeg van Marseille. Sindsdien heeft Mendy zich omhoog gewerkt bij verschillende clubs in Frankrijk tot vaste doelman van de nationale ploeg van Senegal en Chelsea. De tegenspoed in zijn carrière is volgens hem van grote invloed op zijn huidige succes. "Ik kijk er nu op terug en zeg dat het te danken is aan die momenten dat ik ben waar ik nu ben. En dat mijn familie ook mee kan profiteren van waar het voetbal mij brengt."

Chelsea's technisch directeur en reservedoelman Petr Cech speelde een grote rol in het aantrekken van Mendy. "Het is erg prettig om te horen dat hij naar me heeft gekeken en heeft gezegd dat hij de manier waarop ik presteerde goed vond", aldus de keeper. "Nu is het aan mij om hun interesse terug te betalen."

Nieuws

menu