Kartcoureur Corberi behoudt licentie ondanks krankzinnig incident

Kartcoureur Corberi behoudt licentie ondanks krankzinnig incident ANP

Kartcoureur Luca Corberi behoudt zijn racelicentie, ondanks het krankzinnige incident dat zondag plaatsvond tijdens het WK Karts. De 23-jarige Italiaan gooide woedend een wrakstuk het circuit op nadat hij was gediskwalificeerd na een aanrijding met een andere coureur.

Na het voorval ging Corberi in de paddock ook nog eens op de vuist met een andere rijder. De hoofdrolspeler heeft inmiddels spijt betuigd en de FIA gevraagd zijn licentie af te nemen. Maar dat doet die sportfederatie niet, zo schrijft F1 Maximaal. Wel is een onderzoek naar de gebeurtenissen aangekondigd.

"Na de race heb ik gevraagd om mijn licentie af te nemen, omdat ik me volledig bewust was van mijn onherstelbare fouten, maar zoals ze me lieten zien, hebben ze niet de kracht om het te doen", schrijft Corberi op Facebook. "Dat staat geschreven in de internationale regels, dus alsjeblieft, wees niet tegen ze, maar ze deden gewoon hun werk op de beste manier die ze konden."

Binnen de racewereld werd zondag met afschuw gereageerd op het incident. Meerdere oud-coureurs, onder wie Jenson Button en Robert Doornbos, pleitten voor een levenslange schorsing.

Ondanks dat het ook fout had kunnen aflopen, raakte niemand gewond door het incident.

Nieuws

menu