Kan Cambuur druk zetten tegen Feyenoord? Henk de Jong moet het zondag zonder de zieke Breij doen tegen oude bekende Arne Slot

SC Cambuur moet het zondag tegen Feyenoord doen zonder de zieke Michael Breij. Wie hem als rechtsbuiten gaat vervangen, is nog de vraag. Alex Bangura keert terug in het elftal.

David Sambissa, Nick Doodeman en Tamas Kiss zijn de drie mogelijke vervangers van Breij op de vleugel voorin het elftal. Wie het wordt, houdt trainer Henk de Jong nog even voor zich. Dat liet hij vrijdag na de training weten. Cambuur traint zaterdag ook nog een keer voor het duel tegen de Rotterdammers.

,,Het is een prachtige affiche. Dat is ook het mooie aan de promotie naar de eredivisie: clubs als Feyenoord krijg je weer op bezoek. En dat in een vol huis”, keek De Jong vooruit. ,,Maar uiteindelijk gaat het om de punten, dat telt. Acht van de tien keer zullen we verliezen van Feyenoord, maar we hebben een kans. Dan moet alles goed vallen, maar toch.”

Weerzien met Arne Slot

Het treffen met Feyenoord betekent voor Cambuur een weerzien met Arne Slot. De huidige trainer van de Rotterdammers was in Leeuwarden enkele jaren geleden assistent-, beloften- en interimtrainer. De Jong sprak lovende woorden over de man met wie hij samenwerkte.

,,Arne doet het hartstikke goed bij Feyenoord. Hij is met aanvallend voetbal besmet. Met Feyenoord speelt hij op een manier die wij ook mooi vinden. Het is aan ons om een antwoord te vinden op hoe zij spelen, zoals zij een antwoord zullen willen vinden op wat wij doen.”

Alex Bangura keert hoe dan ook zondag terug in de basis. De linksback miste de afgelopen wedstrijd (1-0 verlies bij Fortuna Sittard) door een schorsing. Voor Bangura is het duel met Feyenoord een wedstrijd tegen de club waar hij werd opgeleid.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu