Kampong aanvaardt boete in tuchtzaak rond Janssen

Kampong aanvaardt boete in tuchtzaak rond Janssen ANP

Hockeyclub Kampong heeft een boete van 500 euro aanvaard in de tuchtzaak tegen de club voor het meespelen van international Jip Janssen vorige maand tegen Tilburg. De geldstraf is niet opgelegd voor het overtreden van de wedstrijdreglementen van de hockeybond, maar vanwege de gebrekkige communicatie door de club over de positieve coronatest van Janssen.

Kampong meldde in een persbericht dat de tuchtcommissie geen oordeel heeft geveld over de zaak, die de KNHB aanhangig had gemaakt. De commissie achtte zich niet bevoegd te oordelen over de vraag of er sprake was van de speelgerechtigheid van Janssen.

De 22-jarige verdediger van Kampong liet vorige maand een commerciële coronatest doen, nadat één van de andere bewoners in het studentenhuis waarin hij woont positief was bevonden. In afwachting van de uitslag deed Janssen wel mee in de competitiewedstrijd tegen Tilburg. In de rust las de hockeyer op zijn telefoon dat de uitslag positief was, waarop hij naar huis ging.

Hockeybond KNHB besloot de zaak voor te leggen aan de onafhankelijke tuchtcommissie. Die moest beoordelen of Kampong in strijd met de regels had gehandeld, maar de regels van de bond vormen volgens de club geen basis voor een oordeel. De tuchtcommissie vond wel dat Kampong beter had moeten handelen in zijn communicatie over de positieve test en Kampong is het daarmee eens. Vandaar dat de boete van 500 is geaccepteerd.

Nieuws

menu