Kampioen Dion Tesselaar (53) uit Willemsoord heeft 55 dravers onder zijn hoede en rijdt graag op kop: 'Ben een strebertje'

Dion Tesselaar behoort al jaren tot de toonaangevende trainers van dravers in Nederland. In 2022 werd hij voor het eerst kampioen met de paarden uit zijn stal. Die titel smaakt naar meer.

Dion Tesselaar (nummer 6) in actie met Officer Stephen op de baan van Wolvega. Nummer 7 Hanna Huygens (met Cyriel d'Atom) legt het af.

Dion Tesselaar (nummer 6) in actie met Officer Stephen op de baan van Wolvega. Nummer 7 Hanna Huygens (met Cyriel d'Atom) legt het af. Foto: Rens Hooyenga

,,,Ik rijd nu eenmaal graag aan kop van het veld en ben een strebertje”, zegt Dion Tesselaar (53), die op het fraaie trainingscomplex in Willemsoord 55 dravers onder zijn hoede heeft. Hiervan hebben 25 onlangs op papier de tweejarige leeftijd bereikt. ,,Eigenlijk zijn het nog jaarlingen, maar alle paarden van een jaargang zijn op 1 januari jarig”, verduidelijkt de trainer. Waar ze qua niveau staan, weet hij niet precies. ,,Er zit talent tussen, maar hoe goed ze zijn, zal de tijd leren. Daar rijden we in de training nog niet hard genoeg voor.”