Manon Kamminga slaat ook toe op F-1 circuit Zandvoort

Manon Kamminga bewees ook op het F1-circuit van Zandvoort Nederlands beste inlineskater te zijn.

Manon Kamminga bewees ook op het F1-circuit van Zandvoort Nederlands beste inlineskater te zijn. Foto: Neeke Smit

Manon Kamminga heeft net als vorige week in Heerenveen en Wolvega ook op het Formule 1-circuit van Zandvoort laten zien Nederlands beste inlineskater van dit moment te zijn.

De 28-jarige Haulerwijkse won in de duinen aan de Noordzeekust de nationale marathontitel. Het was haar vierde in successie op dit onderdeel. Vorige week op de piste van Heerenveen en de baan van Wolvega haalde Kamminga al vijf Nederlandse kampioenschappen binnen, op diverse andere onderdelen.

,,Ik voel me fysiek goed, ik voel me mentaal goed en ik geniet er steeds meer van’’, zei Kamminga na haar winst in Zandvoort.

Een paar jaar geleden besloot ze te stoppen met topsport en alleen nog maar wedstrijden te rijden als ze er zin in had. Sindsdien is haar leven meer in balans, zegt ze. Op ijs wint ze zeer regelmatig een marathon en op skeelers is ze dit jaar helemaal niet te stoppen. ,,Maar ik voel minder bewijsdrang’’, aldus de kopvrouw van A6.nl

Bij de mannen ging de winst naar Jordy Harink, uit de Aware-ploeg van Jillert Anema. De inlineskater uit Rouveen liet in de laatste honderden meters zijn medevluchter en junior Ruben Ligtenberg. Derde werd Jorrit Bergsma, eveneens uit het team van Anema.