Kallon terug in selectie Cambuur voor topper met De Graafschap

Cambuur-aanvaller Kallon. Foto: Henk Jan Dijks

SC Cambuur kan donderdag op bezoek bij De Graafschap weer beschikken over Issa Kallon. De aanvaller is hersteld van wekenlang blessureleed. In de basis start hij niet, die laat trainer Henk de Jong intact.

Nadat Ragnar Oratmangoen als invaller tegen Almere al zijn rentree maakte, neemt met de inzetbaarheid van Kallon de keuze voor De Jong en staf alleen maar toe. Alleen Delano Ladan (tot winterstop), Pieter Bos (binnenkort terug) en Stanley Akoy (rest van dit seizoen uitgeschakeld ontbreken). Na de 7-2 zege op Almere City ziet de coach logischerwijs echter geen reden om de basiself te wijzigen.

,,We speelden prima, maar ook vooral gretig, snel en aanvallend. Het enthousiasme spat er vanaf, dat is ook mooi om te zien.” Na de winst op de nummer 2 wacht nu de ontmoeting met de nummer 1, De Jongs oude club De Graafschap. ,,Fysiek zeer sterk en bij vlagen een goed spelende ploeg”, zegt hij. ,,Je moet de hele wedstrijd op je hoede zijn. ,,Het is ook geen toeval dat zij, net als wij, ook dit seizoen weer bovenin meedoen.”

Cambuur reist donderdagochtend af naar Doetinchem en zal onderweg rusten. Het duel tussen de twee titelkandidaten in de eerste divisie begint om 21.00 uur.

Donderdag op deze site een interview met Cambuur-aanvaller Giovanni Korte.

Nieuws

menu