Kaatswedstrijd Bolsward geschrapt, ranking gaat voor bij vrouwen

FOTO LC

De kaatswedstrijd voor hoofdklasse vrouwen van komende vrijdag in Bolsward is geschrapt. Er is te weinig deelname.

Voor minder dan acht parturen gaat de kaatsvereniging de wedstrijd niet optuigen. Dat werd vorige week al duidelijk tijdens de Jong Famme-partij geventileerd door KV Bolsward-voorzitter Lammert Leeuwen. Hij deed gisteren nog water bij de wijn. ,,We hebben wel even gedacht aan poules als het zes parturen zouden zijn, maar zelfs dat aantal van 18 kaatssters is niet gehaald. En we gaan echt niet in een poulewedstrijd bijloten.’’

Overbezet weekend

Het komend weekend was overbezet met naast de wedstrijd in Bolsward twee rankingwedstrijden in het weekend: in Winsum en in Kimswerd. ,,Natuurlijk kiezen de kaatssters dan voor de ranking. Maar die twee partijen stonden er vroeg in het seizoen niet. Dat vind ik verwijtbaar voor de kaatsbond. Ik wist dit pas vorige week dinsdag, en dan kun je niet meer schuiven. Dan weet je dat onze door elkaar lotenwedstrijd in gevaar komt’’, jeremieert Leeuwen.

Manon Scheepstra die zich ondanks eerdere liesklachten wel aanmeldde, heeft weinig begrip voor de gerezen situatie. ,,Dit is natuurlijk sneu. Ook al zijn drie wedstrijden teveel, voor de vereniging Bolsward stond ik tóch op de lijst’’, reageert zij.

Nieuws

menu