KNVB ziet geen excessen met toegangsbewijs in voetbalkantines

KNVB ziet geen excessen met toegangsbewijs in voetbalkantines ANP

De KNVB heeft vooralsnog geen excessen geconstateerd in de voetbalkantines rond de controle op het coronatoegangsbewijs. Uit onderzoek van I&O Research in opdracht van de NOS onder bijna 2300 volwassen Nederlanders kwam naar voren dat slechts in 36 procent van de kantines van amateursportverenigingen wordt gecontroleerd. In andere sectoren waar bezoekers een coronatoegangsbewijs nodig hebben, ligt dat percentage een stuk hoger.

"Een 100 procent waterdichte controle is soms lastig. Bovendien hoeft niet iedere bezoeker aan de kantine ook een QR-code te laten zien", zegt een woordvoerder van de KNVB. Op basis van de vele bezoeken die onder meer verenigingsadviseurs de afgelopen weken aan clubs hebben gebracht, concludeert de bond dat de regels niet op grote schaal worden genegeerd. "Wij hebben in elk geval geen excessen geconstateerd."

Sportkantines vallen onder de horeca, maar er wordt wel een uitzondering gemaakt. Bezoekers die de kantine in komen om eten of drinken te bestellen, hoeven niet gecheckt te worden. Alleen bezoekers die in een afgesloten deel van de kantine hun consumptie nuttigen, moeten kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of over een recente negatieve test beschikken.

Nieuws

Meest gelezen