KNVB verplaatst uitduel SC Heerenveen met Ajax

De Johan Cruijff Arena in Amsterdam. ANP

SC Heerenveen speelt dit weekend niet op zaterdagavond 18.45 uur, maar op zondagmiddag 14.30 uur de uitwedstrijd tegen Ajax.

Dit heeft de KNVB besloten nu er nog vier Nederlandse clubs in de Europese toernooien actief zijn. Naast Ajax-SC Heerenveen worden tot 1 januari daardoor logischerwijs tientallen andere wedstrijden uit de eredivisie op andere data en tijden afgewerkt.

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV dienden onlangs bij de KNVB een verzoek in om rekening te houden met de Europese wedstrijden die ze moeten spelen. Wat de situatie complexer maakt dan voorheen, is dat de topclubs sinds dit seizoen niet gelijktijdig tijdens de speelrondes in actie komen. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk supporters wedstrijden van de topclubs op televisie bekijken.

Naast de eredivisie worden ook diverse wedstrijden in de eerste divisie verschoven. De eerste keer dat Cambuur hiermee te maken krijgt is op zondag 15 november. De thuiswedstrijd tegen Almere City wordt dan namelijk niet op 14.30 uur, maar om 20.00 uur gespeeld.

Nieuws

menu