KNVB: roep om steun uit Den Haag wordt harder en luider

KNVB: roep om steun uit Den Haag wordt harder en luider ANP

De KNVB rekent op extra financiële steun vanuit de overheid voor de voetbalclubs nu die zeker drie weken zonder publiek moeten spelen. "Het maakt dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen. Zoals ze dat eerder ook al deden", staat in een verklaring die namens het Nederlandse betaald voetbal is ondertekend door KNVB-directeur Eric Gudde, Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie).

De KNVB klopte eerder al voor financiële steun aan bij de overheid toen het vorige voetbalseizoen in maart moest worden afgebroken vanwege het coronavirus. De clubs konden daardoor maandenlang niet voetballen en hadden ook geen inkomsten.

"Het voetbal heeft er echt alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie in stadions te creëren", aldus de KNVB. "Wij menen ook dat dat heel goed gelukt is en onderzoek wijst dit ook uit. We zijn hiervoor overladen door complimenten door lokale overheden. Desalniettemin kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid."

Nieuws

menu