KNVB-directeur Gudde reikt de kampioensschaal gewoon uit aan Cambuur: 'Ik heb wel mijn verplichtingen'

Foto: ANP

Als SC Cambuur de komende weken de titel in de eerste divisie pakt, wordt de kampioensschaal gewoon uitgereikt door KNVB-directeur Eric Gudde.

Gudde reageerde daarmee op woorden van trainer Henk de Jong, die eerder gisteren tegen het ANP zei dat het niet verstandig zou zijn als Gudde dat zou doen. ,,Dat is beter van niet, ook voor hem”, zei De Jong over het feit dat Gudde de schaal aan Cambuur moet overhandigen bij een kampioenschap. ,,Op menselijk gebied bedoel ik dat. Dat moet hij niet doen, dat is niet verstandig. Verder is het een hartstikke nette man.”

In Leeuwarden wordt Gudde nog altijd als de grote boeman gezien vanwege het feit dat Cambuur vorig seizoen niet promoveerde. De Jong was destijds woedend. De grote voorsprong die Cambuur had op het moment dat de competitie werd stilgelegd, bleek na een warrige door de KNVB georganiseerde stemming niets waard. Er ging een streep door de competitie.

,,Apart dat een trainer zich opwerpt als woordvoerder van de club”, reageerde Gudde. ,,Wat wil hij hiermee bereiken? Ik heb wel mijn verplichtingen als KNVB-directeur.” Cambuur is vandaag bij een zege op Helmond Sport officieus zeker van promotie. Later deze maand kan de titel ook worden veiliggesteld.

Nieuws

Meest gelezen