KNVB: FC Emmen ook komende maanden niet met EasyToys op shirts

KNVB: FC Emmen ook komende maanden niet met EasyToys op shirts ANP

FC Emmen mag ook de komende maanden niet voetballen met de naam van sponsor EasyToys op de shirts. Dat heeft de KNVB na overleg met FC Emmen en de Eredivisie CV laten weten.

EasyToys is een online seksshop. De KNVB vindt het "niet gepast" dat FC Emmen voor een shirtsponsor kiest die "in verband kan worden gebracht met de seksindustrie". Volgens het bestuur betaald voetbal van de KNVB past dit niet binnen het uitgebreide sponsoringreglement waar alle clubs zich aan moeten houden. Daarin staat onder meer dat de sponsoring "niet in strijd mag zijn mag de goede smaak of het fatsoen". De afwijzing van de sponsordeal kwam de KNVB op veel kritiek te staan.

De KNVB gaat nu in december met alle clubs, tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV), het betreffende artikel uit het sponsorreglement bespreken. "Ook wij hebben de maatschappelijke discussie meegekregen die is ontstaan", zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. "Tijdens de vergadering zullen we met z’n allen spreken over welke sponsoruitingen we reglementair willen toestaan in het betaald voetbal. Hierbij willen we de reglementen zo duidelijk mogelijk hebben en open normen die nader moeten worden ingevuld door het bestuur voorkomen."

Nieuws

menu