Kökcü voor het eerst opgeroepen voor Turks voetbalelftal

Kökcü voor het eerst opgeroepen voor Turks voetbalelftal ANP

Middenvelder Orkun Kökcü van Feyenoord mag zich voor het eerst melden bij de nationale ploeg van Turkije. Bondscoach Senol Günes heeft de 19-jarige Kökcü, geboren in Haarlem, opgeroepen voor de wedstrijden in de Nations League tegen Hongarije en Servië. Kökcü speelde eerder in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje, maar koos vorig jaar voor Turkije.

De Feyenoorder voetbalde enkele interlands voor Jong Turkije en mag zich nu voor het eerst melden bij het 'grote' Turkije. Günes verwacht zijn spelers zondag op het nationale trainingscomplex. Turkije gaat zich daar voorbereiden op de wedstrijden tegen Hongarije (donderdag in Sivas) en Servië (zondag 6 september in Belgrado).

Kökcü veroverde vorig seizoen een basisplaats bij Feyenoord. De tiener speelde zich onder trainer Dick Advocaat in de belangstelling van onder meer Arsenal en Sevilla. Kökcü besloot echter om zijn contract in Rotterdam te verlengen tot medio 2025. "Ik ben nog niet klaar hier, ik wil prijzen pakken met Feyenoord. Ik wil als kampioen vertrekken", zei de aanvallende middenvelder, die ook met Turkije wil meedoen aan het EK van volgend jaar.

Nieuws

menu