Judoka Sanne Vermeer knokt zich naar brons in Qatar

Sanne Vermeer (blauw) en Anriquelis Barrios uit Venezuela. FOTO: KARIM JAAFAR

De uit Stiens afkomstige Sanne Vermeer heeft na een zware blessure weer van zich doen spreken. De 22-jarige judoka won op de Doha Masters de bronzen medaille.

Vermeer keert dit jaar terug van een hamstringblessure, die ze in november 2019 opliep tijdens een internationaal toernooi. Het herstel duurde bijna een jaar. In die periode werd in de klasse tot 63 kilo het olympisch aanwijsplek toegekend aan Juul Franssen. Zij werd dinsdagmiddag in Qatar in de herkansing uitgeschakeld.

Vermeer presteerde in Doha boven verwachting. Ze won voor het eerst een medaille op een Masters-toernooi door af te rekenen met de Britse Piovesana, de Braziliaanse Quadros en de Cubaanse Del Toro. Voor een plaats in de eindstrijd kwam de voormalig wereldkampioene bij de junioren te kort tegen de Japanse Nabekura. Vermeer toonde echter karakter door in het gevecht om de bronzen medaille overtuigend af te rekenen met Barrios uit Venezuela, die eerder Franssen had verslagen. Vermeer scoorde een waza-ari en een houdgreep deed de rest.

In de klasse tot 70 kilo was er ook brons voor Kim Polling. De Groningse versloeg in het beslisende gevecht haar rivale voor een olympisch ticket, Sanne van Dijke. Bij de mannen won Frank de Wit in de klasse tot 81 kilo zilver.

Nieuws

menu