Jubbega bereikt kwartfinale noordelijke beker: na spannend potje wordt VKW uit Westerbork verslagen

Een cornervlag langs een voetbalveld.

Een cornervlag langs een voetbalveld. Foto: ANP

Zondageersteklasser Jubbega plaatste zich donderdagavond als derde Friese club voor de kwartfinale van de noordelijke beker. Na een spannend potje werd VKW uit Westerbork met 3-1 verslagen.

De Jubbegasters wonnen de twee laatste competitiewedstrijden en kwamen ook tegen de vierdedivisionist goed uit de startblokken. Dankzij een treffer van Thymo de Vries werd met een 1-0 voorsprong gerust. ,,We binne aardich kompleet en der sit fertrouen yn de ploech”, zag trainer Inne Schotanus.

Kevin van den Belt leek het duel in de 70ste minuut al te beslissen, maar enkele minuten later lag de bal aan de andere kant op de strafschopstip. Jubbega-doelman Klaas Boersma redde knap, hoewel de gasten in de 78ste minuut alsnog op 2-1 kwamen.

,,Doe hienen we it efkes dreech hjer”, zei Schotanus. ,,Oan de oare kant spilen we it ek net goed út.” Het slotakkoord was van Van den Belt, die de wedstrijd in de blessuretijd met een schot vanaf de middenlijn definitief besliste. In de kwarfinale treft Jubbega Hoogeveen, dat tweede staat in de vierde divisie. Eerder plaatsten ONS Sneek en Blauw Wit zich voor de kwarfinale.