Jongenskaatsers Dronryp maken favorietenrol waar op de Freule

De jongenskaatsers van Dronryp wonnen zaterdag de Freulepartij in Wommels. In een vrij eenzijdige finale rekenden Rutger Kumbangsila, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma af met Jellum-Bears, waarvoor Harold de Boer, Jelmer Miedema en Wiebe Siemen Leenstra in actie kwamen.

Dronryp werd vooraf al gezien als de grote favoriet. Vier van de zes eerdere afdelingspartijen werden namelijk gewonnen.

Toch ging het in Wommels, waar wegens corona slechts genodigden en familieleden van de kaatsers welkom waren als toeschouwers, niet in elke omloop van een leien dakje. Zo bood Franeker in de vierde omloop knap tegenstand. Pas op 5-5 en 6-6 zorgde Jorn Lars van Beem voor de beslissende retourslag.

In de halve finale tegen Sint Jacobiparochie leek Dronryp vrij eenvoudig te winnen, maar een 4-1 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon: 4-4. De favorieten zetten daarna een tandje bij: 5-4 en 6-2.

De drie van Jellum-Bears, vorige week winnaars van de generale en in de strijd om een finaleplek op de Freule te sterk voor Bolsward (3-5 en 4-6), hadden in de eindstrijd weinig in de melk te brokkelen. Het werd van 0-3 voor Dronryp nog wel 2-3, maar toen brak er een periode aan waarin Jorn Lars van Beem zijn macht aan de opslag toonde. Hij produceerde zes zitballen in korte tijd, waardoor de Dronrypster jongens uitliepen naar 2-5.

Op 2-5 en 6-6 viel de beslissing. Harold de Boer miste toen het perk.

Nieuws

menu